Σέριφος

Η Σέριφος, ένα νησί έντονων αντιθέσεων, με ενεργό μαγνητικό πεδίο από τα μεταλλοφόρα πετρώματα του, αποτελεί ιδανική πρόταση για ήρεμες διακοπές σε ένα καθαρά Κυκλαδίτικο περιβάλλον ή ξέφρενη νυχτερινή ζωή που σε κερδίζει με την πρώτη ματιά.

Απάνεμες παραλίες στην αγκαλιά απόκρημνων βράχων, σχεδόν όλες με παχιά φυσική σκιά από αλμυρίκια πάνω στο κύμα, με κρυστάλλινα καταγάλανα νερά και χρυσές αμμουδιές και κάτασπρα χωριουδάκια είναι ορισμένα από τα χαρακτηριστικά της που θα κάνουν τις διακοπές σας αξέχαστες.

Όλο το νησί είναι ένα μπαλκόνι στο Αιγαίο, με θέα στο Βορά την Κύθνο, τη Σύρο στα Βορειοανατολικά, στα Ανατολικά την Πάρο, τη Σίφνο στα  Νοτιοανατολικά και τη Μήλο στο Νότο. Ξερολιθιές, με αιώνες ιδρώτα ποτισμένες, φυλάνε λίγες χούφτες χώμα για αμπελάκια ή ξυνά («τα λουριά») πασχίζοντας να ισιώσουν τις απόκρημνες βραχώδεις βουνοπλαγιές, που ανάμεσα τους κρύβουν καταπράσινες, σκιερές ρεματιές. 

Πρωτεύουσα η μαγευτική χώρα, ένα μπουκέτο κάτασπρα σπίτια σκαρφαλωμένα σε κατακόρυφο βράχο, με ανεμόμυλους και πλακόστρωτους πεζόδρομους, που την κατατάσσουν σαν μια από τις ωραιότερες πρωτεύουσες των Ελληνικών νησιών.

Και μην ξεχνάτε, τοπικοί μεζέδες όπως οι μαραθοτιγανίτες, οι λιαστές ντομάτες, τα τοπικά λουκάνικα και η πηχτή στο τσουκάλι σας περιμένουν να τους δοκιμάσετε, όπως και η φάβα σε πανηγύρι, τα σκεπασταριά και τα τοπικά τυριά, μυζήθρες, ξυνομυζήθρες και του λάινα. Το τοπικό κρασί αλλά και η «σούμα» είναι μοναδικά πλούσια σε φρουτώδες γεύσεις αλλά πολύ δυνατά.

joomla template